Home GAME PLAYERS YouTube players ClassicGamerNL Klassieke Space Shooter Super Stardust PlayStation VR

Klassieke Space Shooter Super Stardust PlayStation VR

  Previous Video Klassieke Space Shooter Super Stardust PlayStation VR
  Next Video Een virtueel MSI Gaming moederbord in MSI Electric City
0
0

Super Stardust lijkt een nieuwe PlayStation traditie te worden, omdat op elk nieuw PlayStation Platform een nieuw deel van Stardust verschijnt. Zo verscheen het spel eerder op de PSP, PS Vita, PlayStation 4 en nu ook voor de PlayStation VR. De vraag is op het concept sterk genoeg om opnieuw een re-releases aan te schaffen?

Super Stardust is een van de grootste arcade games van het afgelopen decennium en dat is zeker niet veranderd. Daarnaast voegt virtual reality zeker iets toe aan speelbelevenis, maar dat is bij alle games die je voor het eerst in virtual reality speelt. Toch is voor een kleine 15 euro Super Stardust VR een game die je zeker mee kunt pikken, zeker als je hem nog niet eerder gespeeld hebt.

In de video sta ik versteld van de enorme hoge scores in de scorelijst, maar na wat research blijkt er een simpele verklaring: de Trophy lijst is gelijk aan die van de re-release op de PS4. Super Stardust VR is bijna hetzelfde spel dat al eerder is uitgebracht, alleen kun je het nu in virtual reality spelen. Er is wel een extra mode in het spel aangebracht de Invation Mode waarin je aan de oppervlakje van een planeet zit in de cockpit van een soort hypermoderne tank. Met je hoofd richt je op rondvliegende ruimteschepen, slangen op de grond en andere tanks. Je krijg verschillende speciale wapens, vergelijkbaar met de originele klassieker. Het is een leuke toevoeging aan het spel, maar de fans van het originele spel zullen er waarschijnlijk niet warm van worden. Zelf vond ik het een leuke ervaring, maar niet voor uren speelplezier. Ook werd ik, ondanks mijn duizenden uren VR ervaring, na een aantal levels misselijk en dat heb ik niet snel.

Conclusie

Super Stardust zal altijd een uitstekend arcade spel blijven. Ook deze versie is een leuke toevoeging. Het origineel geeft meer diepte alsof je naar een hologram aan het kijken bent. Een prima VR ervaring. De nieuwe modus voelt wat minder sterk en verliest snel zijn glans. Super Stardust VR is een van die launch games die wil gewoon wil hebben en zo af en toe even wil spelen als je uitgekeken bent op de rest. Een topper is het zeker niet, maar een flopper zou ik het ook zeker niet noemen.

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!