Home HARDWARE Samsung Gear VR voor consumenten nu te bestellen

Samsung Gear VR voor consumenten nu te bestellen

Samsung Gear VR voor consumenten nu te bestellen
0
0

SM-R322NZWAPHN-372765-0De eerste consumentenversie van Samsung’s VR-bril de Gear VR is nu te bestellen bij Samsung voor 99 euro.

In vergelijking met de vorige modellen, die oorspronkelijk zijn bedoeld voor ontwikkelaars, is deze versie echt voor consumenten. Er zijn een hoop verbeteringen aan het comfort van de headset gemaakt. Zo is de Gear VR  19% lichter dan zijn voorgangers en heeft het een bredere interface zodat het een stuk comfortabeler tegen het voorhoofd blijft zitten. Bij de eerste Innovator editie versie voor de Samsung Galaxy Note 4 konden gebruikers het touchpad moeilijk vinden, om die rede kreeg tweede Innovator editie een kleine uitstulping. Bij de consumentenversie heeft Samsung het touchpad in een soort d-pad-vorm gegoten, zodat niet hoeft te zoeken hoe je horizontaal of verticaal kunt vegen.

SM-R322NZWAPHN-381421-0

De Samsung Gear VR is compatibel met de Samsung Galaxy S6, de Galaxy S6 Edge en de S6 Edge+. Deze smartphones hebben een Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 wat voor de meeste virtual reality ervaringen voldoende om realistisch over te komen. De belangrijkste wijziging voor de consumentenversie is voor ons Nederlanders natuurlijk de prijs. Deze is in vergelijking met de Innovator Edition gehalveerd zodat hij nu nog slecht 99 euro kost. De headset is te bestellen via de officiële Samsung website en zal volgens de informatie op de website al vanaf 21 november geleverd worden. We kunnen nog niet vertellen of de problemen van eerdere modellen, zoals oververhitting en beslagen lenzen, volledig zijn opgelost. We hopen binnenkort de headset uitgebreid te kunnen testen.

gearvrnukopen

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!