Home HARDWARE Accessoires VR Cover – bescherm je virtual reality headset

VR Cover – bescherm je virtual reality headset

VR Cover – bescherm je virtual reality headset
0
0

Een virtual reality headset kost veel geld, daar is iedereen het over eens. Je wil natuurlijk dat de headset zo lang mogelijk in topconditie blijft. Maar vooral het schuim da tegen je hoofd wordt gedrukt is gevoelig voor vuil en slijtage. Daarom bedacht het bedrijf VR Cover al vroeg, dat het een goed idee is om je headset hiertegen te beschermen.  Door een eenvoudig hoesje om je VR-headset te doen bescherm je het tegen zweet, vuil en slijtage.

VR Cover heeft al de nodige ervaring opgedaan. De eerste cover verscheen al een aantal jaar geleden voor de ontwikkelaarsheadset van Oculus en de Gear VR innovator editie van Samsung. De covers vielen enorm goed in de smaak bij de ontwikkelaars. Na een dag ontwikkelen of demonstraties geven gooi je de hoes gewoon in de wasmachine, waarna hij weer goed is voor een volgende ronde.

De hoezen zijn nu ook verkrijgbaar voor de consumenten VR-headsets en zijn er in vele schillende vormen en smaken. We nemen ze stuk voor stuk onder de loep

Oculus Rift

2016-09-26_20-26-36_sub_12_2Voor de Rift vinden we twee type hoesjes. Een doorlopende cover en een open cover (de rekbare en neusvrije variant). De doorlopende hoes beschermd ook de kwetsbare stof tussen de lenzen van je Rift. Het nadeel van deze cover is dat de neus er al snel te strak tegenaan duwt, waardoor de cover van het schuim wordt getrokken. Om die reden is een nieuw ontwerp gekomen, de rekbare en neusvrije variant. Deze hoes heeft een opening en hij is gemakkelijk om de headset heen te monteren omdat het gemaakt is van een elastisch materiaal.

Als we de twee hoezen naast elkaar leggen vinden we de neusvrije variant veruit het beste. De neusvrije variant blijft stevig zitten op de Rift en voelt comfortabel aan. De doorlopende hoes daarnaast als groot minpunt dat het de sensor van de Rift afdekt. Hierdoor blijft de Rift altijd aanstaan. Bij de neusvrije variant is dit probleem verholpen.

 

HTC Vive

2016-09-26_20-26-36_sub_13Voor de Vive is het aanbod nog een stuk uitgebreider. Naast covers, kun je ook kiezen voor geheel vervangend schuim, dat ook nog eens in verschillende diktes te krijgen is.

De covers zijn er in twee varianten: een model is van stof gemaakt het andere model is gemaakt van een waterdicht materiaal. Beide hoezen passen als gegoten om de Vive heen. De waterbestendige hoes is vooral praktisch tijdens het spelen van actieve games zoals Cyberpong VR of Selfie Tennis. De stoffen cover zit wat ons betreft iets comfortabeler, omdat het iets warmer softer aanvoelt. Daarbij is het toch fijner als zweet wordt opgenomen in het stof, een glibberige natte headset tegen je voorhoofd zit toch iets minder fijn.

Vind je het eenvoudige schuim van de Vive niet prettig zitten, dan is het traagschuim van VR Cover een goed alternatief. Het materiaal is waterdicht en in een dikte van 6 mm of 18 mm te bestellen. Ook deze hoezen worden op het klittenband van de Vive gemonteerd en passen als gegoten. De 18 mm variant zit wat ons betreft het meest comfortabel.

Als we tussen de Vive covers en vervangend schuim moeten kiezen gaat onze keuze toch naar de stoffen cover. Deze zit perfect om het schuim van de Vive heen en ook nog eens lekker warm en zacht.

 

Gear VR

De Samsung Gear VR is op het moment van schrijven de meest populaire en meest verkocht VR-headset. Ook voor deze headset heeft VR Cover een leuk assortiment. Zij bieden naast een hoes en vervangt schuim ook een handige koffer, zodat je de headset veilig kunt opbergen.

De cover, het schuim en het opbergsysteem hebben we niet kunnen testen, maar de stoffen hoes voor de innovator edities wel. Deze zat prima en wat vooral opviel was dat de headset met een VR Cover prettiger zit dan zonder de hoes.

De hoes vouw je om het schuim van de Gear VR. Het vervangende schuim bevestig je, net als op de Vive, op het klittenband.

Onlangs heeft Samsung een nieuwe headset op de markt gebracht. De huidige covers passen niet op de nieuwe headset. Gelukkig zijn de eerste en tweede headsets gemakkelijk te onderscheiden. De oude headset is namelijk wit en de nieuwe is helemaal zwart. De covers die we in deze review bespreken zijn alleen geschikt voor de witte Gear VR. Zodra de covers voor deze headset uitbrengen zullen we het in dit artikel aanvullen.

 

Conclusie

Hoezen voor je VR-headset zijn niet alleen handig tegen vuil of slijtage. Een headset met een hoes of vervangend schuim zit een stuk comfortabeler dan het originele product. Ook op de service van VR Cover valt niks aan te merken. Ze reageren snel op vragen, de website staat vol informatie over de covers en er zijn verschillende filmpjes te vinden waarop wordt uitgelegd hoe je de cover kunt bevestigen. We kunnen dan ook alleen maar lovend over VR Cover zijn. Heb je een VR-headset, zet de VR Cover dan ook hoog op je verlanglijstje.

Oordeel 10/10

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!