VR Cover 10

VR Cover 10
0
0

Wie zijn virtual reality headset veel gebruikt of meeneemt naar beurzen en vrienden, zal ongetwijfeld tegen het probleem aanlopen dat het beschermende schuimrubber op de virtual reality-headset vies wordt en slijt. Er is een mooie oplossing om het schuimrubber te beschermen en de headset er weer fris en toonbaar uit te laten zien.

VR Cover biedt een pasklaar hoesje voor je Oculus Rift, Samsung Gear VR en HTC Vive. Het hoesje plaats je over het schuimrubber van de headset heen zodat het schuimrubber tijdens gebruik beschermd wordt tegen vuil, zweet en slijtage. Aan het einde van een demonstratie verwijder je de VR Cover en gooi je het simpelweg in de wasmachine. VR Bites testte de VR Cover voor zowel de Gear VR als de Oculus Rift DK2.

Kwaliteitsspul

smalll
De VR Covers zitten netjes verpakt in een zakje

Na een kleine twee weken lagen de VR Covers goed verpakt in een plastic envelop op de deurmat. Wat direct opviel na het uitpakken was dat het niet om een amateuristische doe-het-zelf naaiwerkje gaat, maar dat de VR Covers van hoogwaardige kwaliteit zijn en zeer mooi zijn afgewerkt. De VR Covers zitten netjes opgeborgen in een stoffen tasje met het logo van de maker erop. Het stof is van stevig materiaal gemaakt en heeft een noemenswaardig aangename menthol en eucalyptusachtige geur.

Aanbrengen

covermanual
Bij de VR Covers zit een handige handleiding

In het het tasje voor de Oculus Rift vinden we twee VR Covers, een handig bandje voor de kabels van de Rift en een duidelijk handleiding afgedrukt op karton. Het aanbrengen van de VR Cover is heel eenvoudig. Op onze Oculus Rift DK2 ging het wat lastiger omdat deze al 18 maanden demonstraties en zwaar gebruik heeft moeten doorstaan en daardoor de rubbers niet alleen plat en versleten zijn, maar ook los van het plastic zijn gekomen. Na wat freubelen  paste de VR Cover toch mooi om de headset heen. Niet alleen ziet de Rift er een stuk schoner en mooier uit, hij zit ook weer aangenaam tegen het voorhoofd.

gearvrklittenband
Via klittenband wordt de VR Cover op de Gear VR vastgehouden.

Bij de Gear VR ging het aanbrengen van de VR Cover iets lastiger. Voordat we de VR Cover plaatsen, hebben we eerst nieuw schuimrubber aangebracht. Via een video op de website van VR Cover wordt uitgelegd hoe de VR Cover op het de Gear VR kan worden aangebracht. Via vier stukjes klittenband die je om het schuim plaatst blijft de cover op zijn plek zitten. Na een beetje puzzelen zat alles op zijn plek en was ook de Gear VR voorzien van een perfect passend hoesje. Net als de Oculus Rift zat de Gear VR meteen een stuk comfortabeler.

Materiaal en kleur

kwaliteit
De hoesjes zijn van hoogwaardige kwaliteit en mooi afgewerkt.

De VR Covers kun je in verschillende kleuren en materialen krijgen. Zo kun je kiezen voor de standaard grijze kleur, maar ook stof kiezen in het roze en blauw. Zweet je veel of ben je de gelukkig eigenaar van een treadmill, dan is de waterbestendige cover misschien een beter alternatief. Hoe je van organische stoffen, dan is de Bamboe VR Cover een mooi alternatief. De prijzen variëren tussen 15 dollar voor het stoffen hoesje tot 29 dollar voor het waterbestendige hoesje. Op dit moment zijn er hoesjes voor de Samsung Gear VR, Oculus Rift DK1/DK2 en de HTC Vive ontwikkellaarseditie.

 

 

 

Conclusie

De rubbers voor je Oculus Rift DK2 zijn onvervangbaar, die van de Gear VR kun je wel nabestellen maar daar zit een flink prijskaartje aan van ongeveer 30 euro per stuk. Voor slechts 15 dollar krijg je twee VR Covers die al deze ellende voorkomen.

Is jouw schuimrubber al plat en versleten, ook dan heb je nog steeds baat bij de VR Cover. Na het plaatsen op een versleten rubbers merkten we dat de VR-headset weer een stuk comfortabeler tegen het voorhoofd zit en het licht stukken beter tegengehouden wordt. Het is dus niet alleen een bescherming, maar ook een mooi oplossing om oude rubbers te vervangen en te verbergen. Voor de prijs hoef je de VR Covers niet te laten liggen.

 

10.0

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!