Home HARDWARE VR Vana Totem

VR Vana Totem

VR Vana Totem
0
0

Kort nadat Oculus VR was overgenomen door Facebook, kondigde Vrvana de Totem aan als alternatief. Mogelijk heeft het negatieve nieuws over de privacy voorwaarde van Facebook meewerkt aan het succes van de Totem. Veel mensen die hun Kickstarter steunde deden dat als signaal naar Facebook. Inmiddels de headset in zijn laatste ontwikkelingsfase en zijn pré-orders mogelijk.

De specificaties van de Totem zijn vergelijkbaar met de ontwikkelaars headset van Oculus de Oculus Rift DK2. De headset beschikt over een 1080 OLED-scherm en heeft slechts een blikveld van 90 graden en maar een refresh rate van 75Hz. De lenzen kunnen los van elkaar worden afgesteld, zodat elk oog scherp kan zien. Aan de voorkant van de headset zitten twee camera’s die ervoor zorgen dat je alles in 3D kunt zien.

Als je de specificaties bekijkt is de Totem geen echte Rift of Vive killer. Wat wel een leuke gimmick is, is de mogelijkheid om andere apparaten aan te sluiten zoals een PlayStation 4, Xbox One of Smartphone (hdmi-output), zodat je 3d-films kunt kijken. Maar we hebben daar ook niet een al te beste ervaring mee. Het is namelijk geen virtueel beeldscherm waar je naar kijkt, zoals je misschien gewend bent met het programma Virtual Desktop. Voor een prijs van 450 dollar verwachten we niet dat de Totem VR een lang leven is beschonken.

Naam Totem VR
Type hardware Processor unit, VR headset
Display type OLED
Paneelgrootte onbekend
Resolutie 1920×1080  (960×1080 per oog)
Refresh rate 75Hz
Kijkhoek 90 graden
Sensoren gyroscope, accelerometer en magnetometers
Interfaces HDMI
Extra functies Ook aan te sluiten op andere apparaten met verlies van VR-functie
Prijs $ 450
Ontwikkelaar VRVana

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!