Home How-to Gratis prépaid creditcard voor de Oculus Store

Gratis prépaid creditcard voor de Oculus Store

Gratis prépaid creditcard voor de Oculus Store
0
0

Een veel gehoorde klacht over de Oculus Store is dat je alleen kunt betalen met een creditcard. In Europa gebruiken we deze betaalmethode vrijwel niet. Gelukkig is er een gratis en gemakkelijke manier om toch een creditcard-nummer te krijgen en aankopen te doen via de Oculus Store. De oplossing is een zogeheten digitale prépaid creditcard. Er zijn verschillende partijen die een dergelijke kaart aanbieden, maar wij hebben de beste ervaring met Neteller. Dit bedrijf biedt de dienst gratis aan en is zeer gebruiksvriendelijk. In dit artikel laten we zien hoe je een Neteller account aanmaakt, hoe je een digitale creditcard kunt aanmaken en hoe geld op de creditcard stort.

Ga naar de website www.neteller.com en klik op Join for free. Vul je persoonsgegevens in en klik onderop op Join now als je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden. Sla het NETELLER secure ID goed op, deze code is vergelijkbaar met de pincode van je pinpas en heb je later nodig om je credit cardgegevens te kunnen bekijken.

Klik op Go to my account, vul je logingegevens in en klik op Sign in. Op dit moment staat er nog geen geld op je rekening. Ga naar Net+ Cards en klik op het tabblad Virtual cards. Kies vervolgens de optie Put money into your account. Er zijn verschillende methode om geld over te maken. Helaas is het niet mogelijk om geld via PayPal over te maken, maar iDEALen Bitcoins staan wel in het lijstje. Voor deze diensten worden wel verwerkingskosten in rekening gebracht. Voor iDEAL is dat 1% en Bitcoins zelfs 5%. Overmaken per bank is gratis. Het minimum over te maken bedrag is 5 dollar/euro en het maximum is 500 euro/dollar. Kies je betaalmethode, vul een bedrag in en klik op Continue. Wij hebben gekozen voor een betaling via iDEAL, dus in deze stap kiezen wij de bank en vervolgens vullen wij de gegevens in zoals we gewend zijn van iDEAL. Kies je voor een betaling per bank, dan worden de benodigde gegevens voor je overschrijving weergeven.

Als het geld op je rekening staat klik je op Net+ Cards en open je het tabblad Virtual card. Nu kun je een gratis virtuele creditcard aanmaken. Kies de munteenheid die je het meest gebruikt, geef eventueel een naam voor de creditcard op en  vul de secure ID in die je hebt gekregen tijdens de registratie. Klik op de knop Go om de creditcard aan te maken. Na enkele ogenblikken krijg je een eigen creditcardnummer en kun je aankopen in de Oculus Store doen.

 

Om je nieuwe creditcard toe te voegen aan je account open je de Oculus Store en klik je op het tandwiel rechts bovenin en kies je Settings. Open Account en klik op Payment method. Vul de creditcardgegevens in en klik op Save. Je kunt nu een bestelling doen in de Oculus Store.

 

 

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!