Home How-to Speel PC games in je Gear VR

Speel PC games in je Gear VR

Speel PC games in je Gear VR
0
0

Zo speel je op een gigantisch virtueel scherm jouw PC games!

Heb je de biosscoop-app van Oculus wel een eens geprobeerd? Zou het een super tof zijn als je in die biosscoop op dat gigantische virtuele witte doek jouw PC games kunt spelen? Het lijkt onmogelijk, maar met een paar eenvoudige stappen speel Street Fighter, Tomb Raider, DiRT Rally en Elite Dangerous via je Gear VR! Het enige dat je nodig hebt is een NVIDIA GeForce-kaart waarmee je NVIDIA Shield GameStream kunt gebruiken, een Samsung Gear VR, een draadloze Bluetooth controller, een snelle WiFi-verbinding en een gebruikersaccount bij OculusVR.

Screenshot_2016-01-01-14-46-57
Op de afbeelding ziet het er misschien wat klein uit, maar zodra je een Gear VR opzet is het een heel ander verhaal!

 

update2
Update eerst al je drivers

Updaten

Begin met het updaten van al je videokaart drivers en update of download het programma GeForce Experience van de NVIDIA website. Start vervolgens GeForce Experience. Op het tabblad Games en Scan naar games. Als de lijst niet compleet is kun je onder het tabblad Voorkeuren de installatiemappen van de games die je wil gebruiken toevoegen. Een complete lijst met alle compatibel games kun je vinden op de website van NVIDIA. Ga vervolgens naar de website www.OculusVR.com en maak, indien je dat nog niet hebt gedaan, een account aan.

Screenshot_2016-01-01-13-02-29SideloadVR

Open op je Samsung Galaxy-toestel de Play Store, zoek het programma SideloadVR op en installeer het. Open de App en klik op Signature Setup. Schrijf bij Stap 1 het ID van je apparaat op en klik op de link in Stap 2. Login bij Oculus, geef het ID op en klik op Download File. Klik op de link in Stap 3 en upload het bestand dat je bij Stap 2 hebt gedownload. Klik nu op de knop Verify Signature in Stap 4. Open nu de Browse Market optie en zoek en download het programma StreamTheater. Als het programma klaar is met downloaden kun je het installeren. Indien je telefoon beveiligd is tegen applicaties die niet afkomstig zijn van de Play Store kan je via Instellingen / Beveiliging /  Onbekende bronnen de beveiliging uitschakelen.

 

 

pin ShieldStreamTheater

Voordat je StreamTheater start heb je het lokale IP-adres van je computer nodig. Klik op Start en typ CMD. Open Opdrachtprompt en geef de opdracht ipconfig. Achter IPv4 Adres vind je het IP-adres dat je nodig hebt voor StreamTheater. Start nu de app op je telefoon en sluit hem aan op je Gear VR. Het kan zijn dat het programma automatisch je pc vind. Indien dat niet zo is klik je op Add PC manually en voer je het benodigde IP-adres in.  Screenshot_2016-01-01-14-03-23Klik vervolgens op de PC en voer de pincode die zichtbaar is in je Gear VR in op je Computer. Na het invoeren van de pincode krijg je de spellen te zien, die via GeForce SHIELD te spelen zijn. Na het kiezen van een spel kun je uit vier verschillende scenes kiezen; Home Theater, SUB Theater, VOID Theater en VR. Kies een omgeving en je spel begint met streamen. Veel plezier met deze fantastische feature! Nu kun je vanuit je bed, het toilet, of vanaf de bank op een gigantisch virtueel scherm je favoriete pc games spelen! Have fun!

We hebben het programma getest op twee verschillende systemen. Zowel met Windows 8 als Windows 10 werkte alles, op de besturings na, probleemloos.

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!