Home NIEUWS Algemeen Met de Rift kun je ook rondlopen

Met de Rift kun je ook rondlopen

Met de Rift kun je ook rondlopen
0
0

De HTC Vive staat bekend om de feature waarmee je door je kamer kunt lopen terwijl je de headset draagt. Via speciale sensoren in de hoeken van de kamer kan de positie van de headset prieces worden waargenomen. Het was lange tijd onduidelijk of Oculus een vergelijkbare functie voor de Rift zou gebruiken.

Palmer Lucky komt nu met meer duidelijkheid. Hij legt via een tweet uit dat je twee sensoren in de hoeken van de kamer kunt plaatsen en zo rond kunt lopen. Ook geeft hij aan in een volgende tweet dat de afstand bepaald wordt door de omvang van de kamer.


Het is nog even afwachten wat Oculus ons allemaal gaat brengen. In een paar afbeeldingen die afgelopen zomer gelekt zijn, was ook een camera in de Rift te zien. Dit zou kunnen betekenen dat de Rift ook de omgeving kan scannen, zodat je niet over een tafel of huisdier struikelt.

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!