Home NIEUWS De HTC Vive met twee SteamVR Controllers en basisstations

De HTC Vive met twee SteamVR Controllers en basisstations

De HTC Vive met twee SteamVR Controllers en basisstations
0
0

Mark Moons, Regionaal directeur bij HTC Benelux, heeft aan VR Bites bevestigd dat de consumentenversie van de HTC Vive geleverd gaat worden met twee SteamVR Controllers en twee basisstations die je aan weerszijde van je kamer kunt plaatsen. Op dit moment wordt de HTC Vive Developer Edition ook geleverd met de twee controllers en twee basisstations, maar het was nog niet bevestigd dat ook de consumentenversie deze meegeleverd zou krijgen.

Program Manager EMEA Virtual Reality bij HTC Graham Breen bevestigde tijdens onze demonstratie vorige week, dat HTC nog dit jaar de HTC Vive op de markt zal brengen. De grote productie zal begin volgend jaar pas goed op gang komen, maar HTC gaat zeker dit jaar beginnen met de verkoop van de Vive.

Hoe de verkoop precies georganiseerd gaat worden is nog niet besloten. Het kan een ‘first-come, first-served’-systeem worden, maar het zou ook zomaar via een uitnodigingssysteem kunnen verlopen. 

Het concurrerende bedrijf Oculus VR levert hun VR headset, de Oculus Rift, niet met de speciale Oculus Touch VR-controllers. In plaats daarvan zal de Oculus Rift geleverd worden met een Xbox One-controller. De Oculus Touch-controllers zullen naar verluidt pas later na de release in Q1 2016 worden uitgebracht. 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!