Home NIEUWS Algemeen HTC Vive pre aangekondigd

HTC Vive pre aangekondigd

HTC Vive pre aangekondigd
0
0

HTC heeft tijdens de CES 2016 hun vr headset officieel aangekondigd. Het apparaat krijgt de HTC Vive Pre en zal vanaf april 2016 beschikbaar voor het publiek zijn.

Officieel kondigde HTC de Vive tijdens de Mobile World Congress keynote op 1 maart 2015 aan, welke was gericht op de ontwikkelaars. Oorspronkelijk zou een consumenten versie al eind 2015 lanceren, maar HTC heeft in december laten weten dat dat doel niet bereikt zou worden. Nu is er een officiële release, hoewel de naam aanduidt dat het om een vroege versie gaat. De pre-versie is waarschijnlijk vergelijkbaar met de Gear VR Innovator editie van Samsung en Oculus. Deze headset is bedoeld voor ontwikkelaars en niet voor consumenten zoals we eerder in dit artikel omschreven. Dit is na ons contact met HTC verduidelijkt.

Er zijn een aantal verbeteringen aan de HTC Vive Pre zoals we lezen in het persbericht: ” Het vernieuwde design van de HTC Vive-bril biedt meer comfort zodat het belevingsvermogen in de virtuele wereld nog groter wordt. De bril is nu een stuk compacter en voorzien van een nieuwe, stabielere hoofdband. Een verbeterd visueel systeem met nog helderdere displays en beeldverfijningen leidt tot duidelijkere beelden en een nog intenser gevoel van ‘presence’ in de virtuele wereld. De verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus zorgen ervoor dat de bril ook beter op het hoofd past. De HTC Vive Pre kan nu gemakkelijk worden aangepast op grote variëteit aan gezichtsvormen, terwijl hij nog steeds compatibel blijft met een brilmontuur.

Ook heeft HTC een front-camera toegevoegd aan de nieuwe design, zodat de Vive in staat zal zijn de virtuele en werkelijke werelden met elkaar te verbinden.

De controllers van de HTC Vive zijn voorzien van verbeterde ergonomie en zachte randen wat voor een betere balans moet zorgen. De nieuwe dual stage-trigger maakt interactie met objecten soepeler en via ‘haptic feedback’ krijg je in de vorm van trillingen informatie over interacties met de virtuele wereld door. De controllers beschikken over geïntegreerde oplaadbare lithiumpolymeer batterijen die volgens HTC vier uur lang kunt gebruiken zonder opnieuw te hoeven opladen via een micro-USB-aansluiting.

HTC heeft 7000 nieuwe Vive developer kits beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars zodat er voldoende compatibel games zullen zijn wanneer de Vive zal worden gelanceerd. Vorig jaar hebben we de HTC Vive zelf mogen testen daarover kun je een uitgebreide review lezen. 

Op 6 januari hebben we een kleine correctie gedaan. Eerder omschreven we de HTC Vive pre als de consumenten versie, maar het gaat om een ontwikkelaarsversie. Het principe is verglijkbaar met de Gear VR Innovator Edition en de Oculus Rift DK2.

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!