Home NIEUWS Algemeen HTC Vive pre-orders starten op 29 februari

HTC Vive pre-orders starten op 29 februari

HTC Vive pre-orders starten op 29 februari
0
0

Dankzij een interview door Madhumita Murgia met HTC CEO Cher Wang weten we nu ook de pre-orderdatum voor de HTC Vive.

Cher Wang vertelde de Engelse Telegraaf dat het bedrijf ervoor gekozen om hun strategieën te heroriënteren en zich nu meer gaan focussen op virtual reality en zich minder gaan richten op smartphones.

“Ja, smartphones zijn belangrijk, maar een natuurlijke uitbreiding naar andere apparaten zoals wearables en virtual reality is belangrijker,” vertelde ze aan de Telegraaf.

orig_HTC Vive product 2Vive is ontwikkeld in samenwerking met Valve en is ontworpen om de drager volledig onder te dompelen in een prachtige virtuele omgeving. De HTC richt op een brede commerciële verkoop in april en zal gaan concurreren met Facebook’s Oculus Rift en Sony’s PlayStation VR. De prijs is nog onbekend. De Oculus Rift is sinds 6 januari beschikbaar als preorder voor een bedrag van 699 euro (exclusief verzendkosten). De eerste levering van de Rift staat geplant op 29 maart.

 

Eerder kondigde HTC nog een verbeterde versie van de HTC Vive aan. Wellicht staan ze onder druk van Facebook, sinds zes januari is de Oculus Rift te bestellen en de preorders van maart zijn al uitgelopen tot juli van dit jaar vanwege de grote vraag.

Het is de vraag in hoeverre de computermarkt opnieuw in de lift zal komen. De afgelopen jaren lopen de verkopen in de pc-markt enorm terug. Als we zien dat slechts een procent van alle computers compatibel is met virtual reality zal een deel van de kopers samen met hun headset een nieuwe computer kopen. Asus en Dell spelen hier slim door computers met een virtual reality-keurmerk te verkopen.

We denk goedkoper uit te zijn met een PlayStation 4 en Sony’s PlayStation VR-headset kan nog bedrogen uitkomen. Onlangs lekte via de Canadese Amazon een prijskaartje van 1125 dollar uit. Sony heeft hierop gereageerd en aangegeven dat zij de prijs van de PlayStation VR opnieuw in overweging nemen.

Over zes weken weten we welk prijskaartje de Vive zal krijgen.

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!