Home NIEUWS Algemeen HTC Vive vanaf vandaag te bestellen voor 899 euro

HTC Vive vanaf vandaag te bestellen voor 899 euro

HTC Vive vanaf vandaag te bestellen voor 899 euro
0
0

29 Januari 2016 is niet alleen een schrikkeldag, het is ook de dag waarop HTC de preorders van de HTC Vive geopend worden. In April zullen de eerste gelukkige hun Vive in ontvangst nemen. De prijs voor de Amerikanen is 799 dollar, de Europeanen zullen 899 euro voor het apparaat neer moeten leggen. De Vive zal in 24 landen beschikbaar zijn.

HTC’s headset is vanaf vier uur vanmiddag te bestellen via de website http://htcvive.com. Daarbij kun je ook direct een door HTC goedgekeurd systeem bestellen.

Net als Oculus heeft HTC aangegeven te zullen samenwerken met verschillende computerfabrikanten. Inmiddels is bekend welke partijen dit zijn, helaas is er geen kortingsactie zoals bij Oculus Rift beschikbaar.

Viki_01De HP Envy is de game pc van HP. De Envy voor VR is er in twee varianten: De HP ENVY Phoenix 860-170VR Desktop en HP ENVY Phoenix 860-170VX Desktop. Beide systemen beschikken over een een krachtige i7-6700K skylake-processor. Het goedkoopste basismodel beschikt over 8 GB DDR4 geheugen, 1 TB harde schijf en een AMD Radeon R9 390X 8GB grafische kaart. Op het moment kost de meest eenvoudige setup zo’n 1300 dollar. Een Europese website hebben we helaas niet kunnen vinden.

pc01_1500 (1)Ook HTC raadt een Dell Alienware pc aan: de Area-51 Gaming Desktop. De machine is in Nederland in verschillende configuraties te bestellen en het is even opletten welke configuratie je kiest. Het goedkoopste model beschikt standaard over een AMD Radeon R9 370 videokaart en deze is volgens de hardware-eisen van HTC en Oculus niet compatibel met hun headsets. Je kunt de configuratie wel aanpassen en kiezen voor een NVIDIA GeForce GTX 970 of AMD Radeon R9 FURY X. De duurdere configuratie die zonder aanpassing direct compatibel is met VR kost 3949 euro. Daarvoor krijg je een Core i7-5930K (hexacore) processor, 16 GB Quad Channel DDR4 2.133 MHz geheugen, een 256 GB SSD en 4 TB harde schijf. De grafische kracht komt uit drie NVIDIA GeForce GTX 970 kaarten. Hoewel virtual reality inmiddels compatibel is met SLI en Crossfire, vragen we ons af of de keuze voor een enkele NVIDIA GeForce GTX 980 Ti niet beter is.

product_5_20151102180347_56373503668feDe laatste fabrikant is de meest opvallende. HTC kiest namelijk voor de MSI. Dat is op zich niet zo vreemd, maar wel dat zij de Gaming laptops van MSI aanraden. Dit is duidelijk een statement naar Oculus, gezien zij geen mobiele grafische processors ondersteunen. HTC en MSI adviseren een vijftal gaming laptops voor de Vive. Alle modellen zijn voorzien van minstens een NVIDIA GeForce GTX 980M en de laatste generatie i7-processor. Verschillen zitten vooral in de afmetingen van het beeldscherm, geheugen, opslag en het uiterlijk. Zo is de GT80S 6QF TITAN SLI HEROES SPECIAL EDITION voorzien van de nodige special arts van het spel Heroes of the Storm. Kies je voor een laptop, moet je dus wel bedenken dat je er geen Oculus Rift op kunt gebruiken. De prijs voor de laptops begint bij zo’n 3500 euro voor het eenvoudigste model.

Vind je de computers iets te prijzig? In onze cursus bouw zelf een pc voor Virtual Reality, hebben we al een configuratie samengesteld voor 800 euro!

 

 

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!