Home NIEUWS Algemeen Je desktop naar VR met Bigscreen

Je desktop naar VR met Bigscreen

Je desktop naar VR met Bigscreen
0
0

Het sociale aspect bij virtual reality lijkt ver te zoeken, maar niets is wat het lijkt. Er verschijnen steeds meer demo’s die het tegendeel laten zien. Het is juist heel gemakkelijk om samen de virtuele wereld in te duiken en met virtual reality speelt afstand geen rol.

In de Toybox demonstratie van Oculus zagen we interactie in VR erg goed werkt en geleidelijk verschijnen er steeds meer sociale multiplayer games en apps in de Oculus Store op de Gear VR. Dat kan ook niet anders met Facebook als grootste speler.

De app Bigscreen is een van de eerste sociale apps die ontwikkeld wordt voor de pc headsets. Met het programma kun je je desktop op een virtueel beeldscherm bekijken en het scherm zo groot maken als je zelf prettig vind. Niet zo bijzonder, maar wat deze app zo veel belovend maakt is dat je vrienden kunnen toetreden in jouw virtuele kamer en op hun eigen desktop kunnen blijven kijken. Zo kun je met elkaar praten, multiplayer gamen alsof je direct naast elkaar zit of lekker achterover op de bank samen een film bekijken op een 6 meter groot scherm via Screen sharing!

Hoeveel gebruikers er kunnen toetreden in een virtuele kamer is nog niet duidelijk, maar de ontwikkeling van de applicaties is al zover dat je je wel kunt inschrijven voor de Bèta.

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!