Home NIEUWS Hardware Kickstarter voor brildragende Gear VR eigenaren

Kickstarter voor brildragende Gear VR eigenaren

Kickstarter voor brildragende Gear VR eigenaren
0
0

Hoewel de Oculus Rift ontworpen is om ook voor brildragende mensen comfortabel te werken is de Gear VR minder geschikt. De headset drukt de bril op je neus en na een korte tijd spelen drukken de pootjes van de bril zo hard in je neus dat het je speelplezier teveel in de weg zit. Het Duitse VR Lens Lab heeft een crowdfunding project gestart waarmee zij een betere oplossing willen bieden voor brildragende gamers. Via een soort lenshouder die je over de originele lenzen kunt plaatsen kun je de headset bril-vrij gebruiken.

Hoewel de headset via het wiel op de bovenzijde kan worden aangepast is dat lang niet voor iedereen voldoende. Ook mensen met een afwijking aan een oog zullen virtual reality als oncomfortabel en onduidelijk ervaren.

VR Lens Lab is opgericht door Peter Marx, een optometrist en eigenaar van meerdere brillenwinkels en een lens laboratorium. Hij werkt samen met Marx is Jay Uhdinger, dit is de oprichter van de eerder geteste VR Covers. Dit duo heeft nu de handen in een geslagen om een oplossing voor brildragende mensen te vinden. Samen hebben zij een omhulsel ontworpen die precies om de huidige lens van de Gear VR heen past. In het omhulsel zit de lens die je nodig hebt om scherp te zien. De add-ons kunnen gemakkelijk worden verwijderd als je iemand anders wil laten spelen met de Gear VR.

Helaas is het niet mogelijk om direct via de crowdfunding-campagne de juiste lenzen te bestellen. Je koopt dus alleen het omhulseltje voor de lenzen. De juiste lenzen kun je na ontvangst van de add-on zelf bestellen bij je lokale opticien of via de maker zelf. Wel kun je een kit met twee adapters en blauwe coating bestellen. Dit zou je ogen moeten beschermen tegen de blauwe straling van het beeldscherm.

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!