Home NIEUWS Algemeen Oculus Store gelanceerd

Oculus Store gelanceerd

Oculus Store gelanceerd
0
0

Gister is de Oculus Rift officieel gelanceerd en daarmee ook Oculus zijn softwaredistributiesysteem Oculus Store. De eerste Oculus Rift is door Palmer Luckey persoonlijk afgeleverd in Alaska. Ross Martin was de eerste persoon die een pre-order voor de Rift plaatste en Luckey wilde zo’n historisch moment niet door een doodgewone postbode van DHL laten doen. Via een live video op Facebook overhandigde hij daarom de eerste Oculus Rift persoonlijk.

Voor de rest van de VR-wereld was het gister ook feest. Want vanaf dat moment is de software voor de Rift voor iedereen beschikbaar. Ook eigenaren van de Oculus Rift DK2 (de ontwikkelaarsversie), kunnen de software gebruiken, al waarschuwt Oculus wel dat de software niet geschikt is. Dit komt mede omdat de Oculus Rift DK2 geen sensor heeft die kan waarnemen of je de headset op je hoofd hebt. Hierdoor blijft de DK2 ingeschakeld zodra de Store wordt geopend en dat kan ervoor zorgen dat het scherm beschadigd door inbranden.

Het setup bestand is een kleine 3 MB groot, de installatiebestanden worden via de setup gedownload. De totale installatie neemt ongeveer 1,2 GB aan schijfruimte in beslag. Op het moment kunnen spellen alleen op de Windows installatieschijf geïnstalleerd worden. Oculus is druk bezig met een update die de gebruiker de keuze geeft waar een spel geïnstalleerd kan worden. Voor mensen met een kleine SSD is een tijdelijke oplossing met simlinks bedacht.

De Oculus Store is te gebruiken via de VR headset en via het reguliere beeldscherm. Op dit moment biedt het zo´n 30 spellen en enkele programma´s aan. Prijzen variëren van 5 dollar tot 60 dollar. Betalen kan op het moment alleen met een credit card. Wie geen credit card heeft kan het best via Neteller een account aanmaken. Dit is een gratis pré-paid credit card welke ook gebruikt kan worden om te betalen via de Oculus Store.

Heb je een spel al aangeschaft via Steam, dan is het aan de ontwikkelaar of zij gratis een activatiecode voor de Oculus Store verschaffen. Frontier biedt bijvoorbeeld gratis een productcode van Elite Dangerous aan als je het spel al hebt. Of dit ook gaat gebeuren voor spellen als Subnautica,  Andr1ft en Project CARS is nog onduidelijk.

 

 

 

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!