Home NIEUWS Consoles PlayStation VR is compatibel met roomscale

PlayStation VR is compatibel met roomscale

PlayStation VR is compatibel met roomscale
0
0

Had jij verwacht dat de Sony PlayStation VR headset roomscale compatibel zou zijn? Wij hadden het nooit durven dromen, maar Sony heeft in een interview met Polygon duidelijk laten weten dat ook de PSVR gemakkelijk staand, lopend of springend gebruikt kan worden.

“Het is heel belangrijk om duidelijk te bepalen in welke ruimte de speler gaat spelen… we willen zeker zijn dat je veilige omgeving hebt om te beweging, want je gaat rond springen, zwaaien en plezier hebben,” zei Chris Norden, senior staff engineer bij Sony tijdens het gesprek. “De ontwikkelaars moeten volledige vrijheid hebben om te kiezen hoe zij willen dat de speelruimte benut wordt. Je kunt een kleine ruimte gebruiken, een zittende ervaring aanbieden, alleen staan of een de ruimte om te bewegen, het kan allemaal prima. ”

Verder wordt in het interview duidelijk dat de headset een waarschuwing kan geven als je te dicht bij obstakels komt zoals muren of meubels en dat het gebied dat de camera kan volgen ruwweg 1,9 bij 2,4 meter is. Dat is een stuk kleiner dan dat de HTC Vive aan kan, maar het komt een stuk dichterbij de ruimte die de meeste woonkamers bieden.

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!