Home NIEUWS Consoles Sony presenteert nieuwe line-up VR-games

Sony presenteert nieuwe line-up VR-games

Sony presenteert nieuwe line-up VR-games
0
0

Dinsdag presenteerde Sony, tijdens de persconferentie op de Paris Games Week, een nieuwe reeks van games waaronder ook veel games voor de PlayStation VR.

De presentatie werd geopend door Jim Ryan (CEO van SCEE).  Hij begon de presentatie met een reeks exclusieve, maar al verkrijgbare PS4 games en de al bekende prijsverlaging. Daarna volgd
e een presentaties over Street Fighter V, Tekken 7, Battleborn, Metterfall, Gravity Rush 2, Drive Club Motor, Bloodborne en Dreams.

Uiteindelijk komt Shuhei Yoshida, president van SCE Worldwide Studios, het podium op om ons een nieuwe glimp in de ontwikkeling van PlayStation VR games te geven. Over de releasedatum en verdere ontwikkelingen van de hardware werd niet gesproken. Maar onder andere wel een nieuwe VR-game van Crytek.

Rigs: Mechanized Combat League

De demonstratie van Rigs tijdens Firstlook was al erg positief ontvangen. Heb je die kans niet gehad, kijk dan maar eens naar de nieuwe trailer. Deze laat pas goed zien wat de game in petto heeft.

Een releasedatum is nog niet gepubliceerd, maar het is zeker dat hij samen met de PlayStation VR wordt uitgebracht. Tijdens Firstlook spraken we even met Jeroen Roding, Community manager bij Guerrilla-Games, en hij wist te vertellen dat de game nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is. Dat duidt erop dat we mogelijk pas het tweede kwartaal van 2016 de PlayStation VR headset kunnen verwachten.

Until Dawn: Rush of Blood

Shuhei Yoshida na de trailer met de aankondiging dat de populaire first party titel Dawn: Rush of Blood naar de PlayStation VR komt.

until-dawn-rush-of-blood-logo

ROBINSON: THE JOURNEY

Oprichter van Crytek, Cevat Yerli, kwam op het podium om te vertellen dat voor het spel meerdere nieuwe onderdelen in het spel Robinson: The Journey vanaf de grond zijn opgebouwd om het te laten werken met de PlayStation VR. Een fantastische trailer volgde.

The Walk

Om te demonstreren dat Virtual Reality niet alleen om spelletjes draait, introduceerde Shuhei Yoshida van Sony’s Worldwide Studios een video van The Walk (SPE). In het spel, ahum de Film, is het de bedoeling dat je over een koord tussen twee wolkenkrabbers loopt.

 

Tekken 7

Als kers op de taart kondigde Jim Ryan ook nog even aan dat het nieuwste deel van Tekken ook PlayStation VR zal onder steunen. We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken met een game in dit genre.

VR Bites blijft het nieuws omtrent de PlayStation VR op de voet volgen. Bekijk hieronder gerust de presentatie van Sony nog even na.

Watch live video from PlayStation on www.twitch.tv

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!