Home NIEUWS Algemeen Virtual reality en augmented reality 120 miljard dollar waard

Virtual reality en augmented reality 120 miljard dollar waard

Virtual reality en augmented reality 120 miljard dollar waard
0
0

In de jaren ’90 was virtual reality en augumented reality een utopie, grotendeels beperkt tot het rijk van fabeltjes en sciencefiction. De apparaten die zich als VR voordeden waren of veel te duur of ver van gebruiksvriendelijk en onrealistisch (denk aan de VirtualBoy van Nintendo). Na de ontwikkeling van de Oculus Rift in 2012 heeft vrijwel elk groot tech-bedrijf

wel iets met virtual reality te maken. De belangrijkste spelers in de VR en AR-industrie zijn op dit moment onder andere: Oculus, Jaunt, Magic Sprong. Nu de technologie bereikbaar is voor elke welvarende consument en de inzet van bedrijven zo hoog is, schiet de waarde naar de miljarden dollars. Is het eindelijk tijd voor VR en AR om te schitteren en de markt te veroveren? Volgens het blog op Manatt digital media wel, zij hebben een rapport geplaatst waar zij in berekend hebben dat rond 2020 de techniek een waarde zal hebben van ruim 120 miljard!

VR en AR zouden in drie verschillende categorieën onder te verdelen zijn.

  • Content: games, films, tv, gezondheid (denk aan geestelijkengezondheidszorg), educatie en communicatie socialmedia.
  • Hardware en distributie: headsets, invoerapparaten zoals controllers, stuurtjes en bewegingssimulators, grafische kaarten, video-opname-technologie en online marktplaatsen
  • Software distributie: content creatie gereedschappen,  productie en levering van software, video game-engines, file hosting en B2B en enterprise toepassingen.
De grootste spelers op dit moment

Op dit moment is Facebook de grootste investeerder. Het bedrijf kocht Oculus VR voor ruim twee miljard dollar. Maar ook Google heeft zijn investeringen gedaan. Zo hebben zij 592 miljoen in het bedrijf Magic Leap geïnvesteerd dat zich vooral richt op de ontwikkeling van augumented reality. Onlangs kreeg ook Jaunt een investering van 100 miljoen en Nantmobile 110 miljoen. Daarnaast investeren belangrijke bedrijven als  Disney en 20th Century Fox ook flink in de nieuwe techniek. De miljarden vliegen nu al in het rond en dat terwijl er niet eens een fatsoenlijke headset op de markt verschenen is.

Op dit moment zijn onder andere: Microsoft, Samsung, HTC, Sony, GoPro, Canon, Nokia, Google bezig met een of camera en naar verwachting zullen de eerste headsets in november dit jaar verschijnen. Het zal niet lang meer duren voordat we als consument overspoeld gaan worden met alle AR VR-technologie. Manatt digital media zal het met de berekening aardig aan het goede eind hebben.

 

ClassicGamerNL Ik ben ClassicGamer en en deel graag mijn passie voor virtuele reality en retro games met iedereen. Ik maak graag gameplayvideo's en plaats ze op YouTube. Bedankt voor je bezoek aan VRBites! Ik hoop je snel terug te zien! Vergeet je niet te registreren, zodat je ook jouw eigen YouTube-video kunt uploaden!